Naar content

Restauratie : Vraag & Antwoord

Op deze pagina vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over restauratie. Staat uw vraag er niet bij? Gebruikt u dan het vragenformulier onderaan deze pagina en vraag het aan de stucadoor. Sommige vragen komen voor in meerdere categorieën.


1. Waarom staan er geen prijzen op jullie website?
2. is spachtelputz geschikt voor buiten en blijft het iets elastisch want ons huis staat aan een drukke weg met veel vrachtverkeer en we wilden graag een offerte voor onze woning laten maken het is een 2 onder 1 kap en dan moet de voorkant met de buurman helemaal en bij ons de zijkant en achter de helft maar zou u tel contact op willen nemen voor een afspraak alvast bedankt michel
3. Wij gaan een openhaard verwijderen welke later is ingebouwd in het huis. Als het plafond beschadigd is kan dit dan "onzichtbaar" bijgewerkt worden of is het beter om het gehele plafond opnieuw aftewerken.
4. hoe worden rozetten op een bepleisterd plafond aangebracht rond 1940 - werden ze gekleefd, was het pleisterwerk toen een kalkpleister en wat kan de samenstelling zijn van deze rozetten
5. Mijn plafond moet worden opgeknapt, bladdert en ziet er niet meer uit, op het plafond is destijds door de vorige bewoner een dunne kalklaag aangebracht. Ik heb begrepen dat deze eraf moet wil je een goed resultaat krijgen. Hoe en waarmee kan ik dat het beste doen en wat adviseert u om er daarna op aan te brengen?
6. ik heb een spachtelputs wand, en wil die wand graag behangen, kan ik eroverheen behangen??

1.
V
Waarom staan er geen prijzen op jullie website?
 
A
Stucadoorswerk is maatwerk. De prijs is ondermeer afhankelijk van het gewenste aantal meter en de ondergrond (soms is een voorbehandeling nodig).

Bindende prijzen kunnen vooralsnog alleen gegeven worden in een schriftelijke offerte. Voor een snelle prijsopgaaf kunt u een prijsbenadering opvragen. Aanvraagformulier prijsbenadering/offerte
2.
V
is spachtelputz geschikt voor buiten en blijft het iets elastisch want ons huis staat aan een drukke weg met veel vrachtverkeer en we wilden graag een offerte voor onze woning laten maken het is een 2 onder 1 kap en dan moet de voorkant met de buurman helemaal en bij ons de zijkant en achter de helft maar

zou u tel contact op willen nemen voor een afspraak

alvast bedankt

michel
 
A
Spachtelputz is buiten toepasbaar en is blijvend elastisch.
3.
V
Wij gaan een openhaard verwijderen welke later is ingebouwd in het huis. Als het plafond beschadigd is kan dit dan "onzichtbaar" bijgewerkt worden of is het beter om het gehele plafond opnieuw aftewerken.
 
A
Als het plafond glad is kan het onzichtbaar worden gerepareerd.

Bij schuur of spack werk blijf het zichtbaar
4.
V
hoe worden rozetten op een bepleisterd plafond aangebracht rond 1940 - werden ze gekleefd,
was het pleisterwerk toen een kalkpleister en wat kan de samenstelling zijn van deze rozetten
 
A
De rozetten werden en worden met een plakgips geplakt.
De samenstelling van rozetten is gips.
vroeger had men een kalkmortel laag en daar overheen een kalkgips pleisterlaag.
5.
V
Mijn plafond moet worden opgeknapt, bladdert en ziet er niet meer uit, op het plafond is destijds door de vorige bewoner een dunne kalklaag aangebracht. Ik heb begrepen dat deze eraf moet wil je een goed resultaat krijgen.
Hoe en waarmee kan ik dat het beste doen en wat adviseert u om er daarna op aan te brengen?
 
A
Eerst de laag afsteken en daarna afwassen met water
Dan een impregneer lijm aanbrengen,
repareren en sausen.
6.
V
ik heb een spachtelputs wand, en wil die wand graag behangen, kan ik eroverheen behangen??
 
A
De wand moet eerst gepleisterd worden.


Vragenformulier

(De hier gevraagde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag.)

Deze vraag
gaat over
Raapwerk
Pleisterwerk
Buitenwerk
Sierpleister
Schuurplafonds
Sierlijsten
Raffaello
Restauratie
Mijn vraag
Naam
Dhr. Mw.  
Email
Telefoon
Naar bovenkant paginaNaar onderkant pagina