Naar content

Schuurplafonds : Vraag & Antwoord

Op deze pagina vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over schuurplafonds. Staat uw vraag er niet bij? Gebruikt u dan het vragenformulier onderaan deze pagina en vraag het aan de stucadoor. Sommige vragen komen voor in meerdere categorieën.


1. Waarom staan er geen prijzen op jullie website?
2. Graag zou ik willen weten of een schuurplafond ook in kleur kan worden gemaakt.
3. Mijn woning is ongeveer 15 jaar oud. Het plafond (beton) is destijds opgeleverd afgewerkt met spuitwerk. Moet dit eerst verwijderd worden alvorens een schuurwerk afwerklaag aangebracht kan worden? (ik ben bang voor onvoldoende hechting en voor oneffenheden).
4. Drie jaar geleden hebben wij een fijn schuurplafond gekregen. Nu willen we onze muren en ons plafond gaan witten. Hoe kunnen we ons plafond witten zonder de structuur kwijt te raken?
5. Als redactrice van het magazine Alles over Badkamers ben ik op zoek naar informatie omtrent plafondafwerking. Nou had ik ergens gelezen dat schuurwerkplafonds de eigenschap hebben vocht op te nemen en af te geven. Is dit waar? Ook las ik dat een schuurwerkplafond om precies die eigenschap niet gesausd mag worden, terwijl ik op uw site lees dat het mogelijk is naderhand een kleur aan te laten brengen op het schuurwerk. Kunt u mij verder helpen?
6. Is een schuurwerkplafond te reiningen na een aantal jaren?
7. op ons schuurplafond zitten zwarten vlekken van spotjes die warmte hebben afgegeven.En er zitten insecten strontjes op,hoe kunnen we dat allemaal het beste schoonmaken.
8. Wij hebben een schuurplafond. Men heeft ons verteld dat deze niet gewit mag worden maar met speciaal spul schoon gemaakt moet worden. Kunt u hier iets meer over vertellen. hoe kunnen wij dit het beste aanpakken? alvast bedankt
9. Kunnen schuurplafonds aangebracht worden op de onderkant van kanaalplaatvloeren? Of heeft u andere suggesties om het mooi vlak te maken?
10. Mijn plafond is voorzien van een soort glasvezel laag om scheuren te maskeren, kun je hier overheen stucen?
11. De plafonds in mijn woning zijn uitgevoerd als schuurplafond. Door de jaren heen zijn deze plafonds voorzien van enkele lagen latex. Indien de plafonds opnieuw worden gestucadoord moeten de lagen latex dan worden verwijderd?
12. wij hebben al 14 jaar hetzelfde schuurplafond. nu gaan we uitbouwen en willen we weer een schuurplafond. is dit mogelijk. kan dat over het oude plafond heen. of moet dat eerst afgehaald worden. het gaat om een betonnen ondergrond.
13. is schuurplond ook mogelijk in badkamer i.v.m. ( nieuw bouw huis ) wordt nog opleverd.

1.
V
Waarom staan er geen prijzen op jullie website?
 
A
Stucadoorswerk is maatwerk. De prijs is ondermeer afhankelijk van het gewenste aantal meter en de ondergrond (soms is een voorbehandeling nodig).

Bindende prijzen kunnen vooralsnog alleen gegeven worden in een schriftelijke offerte. Voor een snelle prijsopgaaf kunt u een prijsbenadering opvragen. Aanvraagformulier prijsbenadering/offerte
2.
V
Graag zou ik willen weten of een schuurplafond ook in kleur kan worden gemaakt.
 
A
Nee dat is niet mogelijk, althans niet voor kleine oppervlakten.
3.
V
Mijn woning is ongeveer 15 jaar oud. Het plafond (beton) is destijds opgeleverd afgewerkt met spuitwerk. Moet dit eerst verwijderd worden alvorens een schuurwerk afwerklaag aangebracht kan worden? (ik ben bang voor onvoldoende hechting en voor oneffenheden).
 
A
Nee u hoeft de spuitlaag niet te verwijderen.
Het plafond moet u voorstrijken met Betocontact.
En voor de oneffenheden hoeft u niet bang te zijn, want de stuclaag is 8 mm dik.
4.
V
Drie jaar geleden hebben wij een fijn schuurplafond gekregen. Nu willen we onze muren en ons plafond gaan witten. Hoe kunnen we ons plafond witten zonder de structuur kwijt te raken?
 
A
Dit is helaas niet mogelijk. Bij het witten (feitelijk verven) van een schuurplafond treedt altijd verlies van structuur op. De structuur in een schuurplafond heeft geen diepte; zij bestaat uit slagen die met een spaan in het materiaal zijn aangebracht. Hoe dun de verflaag er overheen ook is, de lichtval op de slagen in het plafond wordt (deels) geblokkeerd.
5.
V
Als redactrice van het magazine Alles over Badkamers ben ik op zoek naar informatie omtrent plafondafwerking. Nou had ik ergens gelezen dat schuurwerkplafonds de eigenschap hebben vocht op te nemen en af te geven. Is dit waar? Ook las ik dat een schuurwerkplafond om precies die eigenschap niet gesausd mag worden, terwijl ik op uw site lees dat het mogelijk is naderhand een kleur aan te laten brengen op het schuurwerk. Kunt u mij verder helpen?
 
A
Het klopt in zoverre dat er niet gesaust mag worden met oudere soorten verf. Voor het sausen van stucadoorswerk dient altijd ademende of damp-open verf / latex gebruikt te worden. Hierdoor blijven de vochtregulerende eigenschappen van het gips behouden.
6.
V
Is een schuurwerkplafond te reiningen na een aantal jaren?
 
A
Een kleine verontreiniging of (roest) vlek kunt u tot ongeveer twee jaar verwijderen met sierpleisterreiniger, op te spuiten met een plantenspuit. Naderhand afsproeien met schoon water. Niet borstelen of wrijven op het oppervlak. Zacht afdeppen op eigen risico.
7.
V
op ons schuurplafond zitten zwarten vlekken van spotjes die warmte hebben afgegeven.En er zitten insecten strontjes op,hoe kunnen we dat allemaal het beste schoonmaken.
 
A
Met en gloor oplossing, 1 deel cloor 3 delen water.
In een plantenspuit doen en er tegen aan spuiten.
8.
V
Wij hebben een schuurplafond. Men heeft ons verteld dat deze niet gewit mag worden maar met speciaal spul schoon gemaakt moet worden. Kunt u hier iets meer over vertellen. hoe kunnen wij dit het beste aanpakken?
alvast bedankt
 
A
Is het plafond in ze geheel verkleurt is dat lastig te reinigen

Is het een nieuw plafond met een kleine verontreiniging
kunt u dat te reinigen met een chloor oplossing.

9.
V
Kunnen schuurplafonds aangebracht worden op de
onderkant van kanaalplaatvloeren?
Of heeft u andere suggesties om het mooi vlak te
maken?

 
A
Dat is geen probleem.
10.
V
Mijn plafond is voorzien van een soort glasvezel laag om scheuren te maskeren, kun je hier overheen stucen?
 
A
Als de glasvezellaag goed vastzit is het mogelijk,
maar ik vind het zelf beter om de glasvezellaag toch te verwijderen.
11.
V
De plafonds in mijn woning zijn uitgevoerd als schuurplafond. Door de jaren heen zijn deze plafonds voorzien van enkele lagen latex. Indien de plafonds opnieuw worden gestucadoord moeten de lagen latex dan worden verwijderd?
 
A
Als de lagen latex goed vast zitten kun je er overheen mist je het plafond voorstrijk.
Zitten de lagen latex los dan eerst verwijderen
12.
V
wij hebben al 14 jaar hetzelfde schuurplafond. nu gaan we uitbouwen en willen we weer een schuurplafond. is dit mogelijk. kan dat over het oude plafond heen. of moet dat eerst afgehaald worden. het gaat om een betonnen ondergrond.
 
A
Je kunt na voorstrijken over het bestaande plafond schuurwerk aanbrengen
13.
V
is schuurplond ook mogelijk in badkamer i.v.m.
( nieuw bouw huis ) wordt nog opleverd.
 
A
Dat is mogelijk.


Vragenformulier

(De hier gevraagde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag.)

Deze vraag
gaat over
Raapwerk
Pleisterwerk
Buitenwerk
Sierpleister
Schuurplafonds
Sierlijsten
Raffaello
Restauratie
Mijn vraag
Naam
Dhr. Mw.  
Email
Telefoon
Naar bovenkant paginaNaar onderkant pagina